Educatieve rondleiding op de tuin in de Beemster

Rondleiding op de Tuin

Generaties lang werd hier fruit verbouwd, en nu staan er naast peren ook vele soorten groenten en kruiden. Het land is al dertig jaar biologisch bewerkt, waardoor de grond bijzonder vruchtbaar is. Ik ben gepassioneerd op zoek naar betere vormen van landbouw die weinig energie en grondstoffen verbruiken. Zonder machines en chemische middelen vind ik altijd een manier om efficiënt en renderend producten te verbouwen die naast dat ze smaakvol en gezond zijn, ook bijdragen aan de lokale biodiversiteit en algehele natuur.

En wat is het wonderlijk, wat er allemaal op het land gebeurt! Ik probeer van alles uit en zet experimenten op, wat resulteert in verrassingen van het land die je van te voren niet bedenken kan. Wat gebeurt er als ik gewassen zichzelf laat uitzaaien? Of bieten tegelijk met spinazie in hetzelfde bed zaai? Ik deel de resultaten en conclusies met jullie en beantwoord jullie vragen.

Ook krijg je bij de rondleiding een bakje en zakje mee die je mag vullen met de groenten, kruiden en bloemen die je tegenkomt. We lopen langs alle bedden en ik vertel over de producten die we tegenkomen. Je mag alles proeven en meenemen wat je lekker vindt.

Verder ben ik erg benieuwd naar jullie input. Wat voor ervaringen en ideeën zijn er onder jullie? Ik geloof dat we altijd van elkaar kunnen leren. De natuur is eindeloos, en ik denk daar graag samen met jullie over na om tot nieuwe inzichten te komen.

Om rond te komen als tuinder is het ontzettend hard werken – daarom vraag ik een vergoeding van 20 euro per persoon voor deze rondleiding. Dat is inclusief de groenten die je tijdens de rondleiding kunt plukken en meenemen. Interesse? Bel mij dan even of stuur een mailtje, met daarin:

  • Met hoeveel je wil komen;
  • Je voorkeur voor een datum;
  • Je voorkeur voor een dagdeel.

De rondleidingen kunnen plaatsvinden op woensdag, donderdag en zaterdag. Hopelijk tot snel!

Interesse in een rondleiding?

Wat leuk! Vul hieronder je contactgegevens in en ik bel of mail je om een afspraak te maken.